2013. január 28., hétfő

Räikkönen: Nem látom akadályát, hogy újra bajnokok lehessünk

2013. január 28. 21:04




A Lotus a 11 csapatból elsőként mutatta be 2013-as évi versenyautóját, az E21-et. A tavalyi várakozáson felüli teljesítményt a csapat elsősorban Kimi Räikkönennek köszönhette, aki visszatérését követő első idényében máris bajnoki bronzzal kedveskedett csapatának. A finn idén további előrelépést remél – még ha új autójáról egyelőre nem is mer jósolni.
Räikkönen második idényét kezdi a Lotus színeiben. A finn 2012-ben minden egyes futamon célba ért, következetes és kiegyensúlyozott teljesítményéhez Abu-Dzabiban ráadásul egy győzelem is társult.
Az új autó, az E21 leleplezésekor Räikkönen elmondta, egyelőre nem szívesen jósolna 2013-as esélyeiket illetően – az előző évvel viszont erős alapokra építhetnek. „Még nem vezettem az E21-et, így nehéz bármit is mondani arról, mire lehet képes és mire nem. Tudjuk, hogy jó autónk volt tavaly, de mindenki azért dolgozik keményen, hogy a legjobb autót építse. Együtt dolgozom majd a csapattal azért, hogy olyan erőssé váljunk, amennyire csak lehet, és Melbourne-ben majd megtapasztalhatjuk ennek eredményét.”
„Mostantól egy hosszú szezon vár ránk. 2012-ben jól kezdtünk, meglátjuk, mire leszünk képesek 2013-ban!” – fogalmazott a finn.
Ami csapatát illeti, Räikkönen korábban többször is elmondta, jól érzi magát Enstone-ban – így nem csoda, hogy továbbra is bízik közös sikereikben. A cél pedig – ha nem is idén, de – nem lehet más, mint az újabb bajnoki cím.„Velük dolgozni nagyszerű lesz, igazi versenyzők, a múltban pedig már bajnokságokat is nyertek. Nem látom akadályát, hogy újra bajnokok lehessünk a jövőben. Természetesen szoros lesz a versenyt, hiszen mindenki nyerni akar. A csapat viszont eddig is mindent megtett, és ezután is meg fog tenni.”
http://www.motorsportal.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése