2013. január 24., csütörtök

James Allison távozik a Lotustól?



Az elmúlt napok nem voltak mentesek a váratlan, sokszor pedig kimondottan lehetetlennek tűnő csapatváltások híreitől. Miután a Mercedes személyi kérdései továbbra is lázban tartják a közvéleményt, s már a Ferrarival és Red Bull-lal kapcsolatban is felmerültek bizonyos pletykák, a legújabb hírek a Lotus háza tájáról érkeznek: James Allison távozhat Enstone-ból.
A hírek szerint a Lotus jelenlegi technikai igazgatója, James Allison már nem látja a jövőt csapatával, ezért három másik istállóval is tárgyalásokat folytat. A Lotus állítólag komoly adóságokat halmozott fel, aminek következtében – egyebek mellett – Kimi Räikkönen felé is tartoznak. Bár a gárda az elmúlt időszakban több szponzori megállapodásról is hírt adott a Honeywell-lel kötendő szerződés állítólag mégsem valósul meg.
A német Motorsport-total úgy értesült, a szakember a McLarennel (ahol Paddy Lowe maradása kérdéses), a Mercedesszel (amely csapatról Ross Brawn elismerte, hogy valóban keresik a hosszú távú megoldást jelentő személyeket) és a Ferrarival (a napokban arról lehetett hallani, hogy Stefano Domenicali széke is inog) tárgyal jeleneleg.
Allison egyébként éppen Enstone-ban kezdte F1-es pályafutását, 1991-ben a Benettonnal. Rövid ideig a Larousse-nál is dolgozott, aztán 1997-ben fő aerodinamikus lett a Benettonnál. Később a Ferrarinál szolgált 2000 és 2004 között, hogy aztán ismét visszatérjen eredeti csapatához, a Renault-hoz. Ezen istállónál 2009 óta technikai igazgató.
Motorsport-total értesülése szerint a jövőjével kapcsolatos döntés "még ezen a héten megszülethet". Cikkében Christian Nimmelvoll ugyanakkor arról is említést tesz, hogy jövőbeni csapatának kiléte Paddy Lowe-tól is függhet...
www.motorsportal.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése