2013. január 28., hétfő

Ecclestone elégedetlen a nürburgringi szervezők tervével

2013. január 28. 08:40



Jó ideje bizonytalan már a Nürburgring és ezáltal a 2013-as Német Nagydíj helyszínének sorsa, a legújabb hírek szerint Bernie Ecclestone és a verseny szervezői egyre távolabb kerülnek a megállapodástól.
A Forma–1 mindenhatója, Bernie Ecclestone arról már többször is biztosította a németeket, hogy a 2013-as versenynaptárban július 7-ére bejegyzett nagydíjukat mindenképpen megtartják majd. Az viszont továbbra is kérdéses, hogy a soron következő, de hónapok óta komoly jogviták és anyagi nehézségek által tépázott Nürburgringen-e.
A korábbi bérlők, Kai Richter és Jörg Lindner a csődhelyzet bejelentése óta mindig hangoztatták, bíznak benne, hogy sikerül megállapodniuk Ecclestone-nal. És ebben még az sem zavarta őket, hogy bérleti szerződésük lejártával az is kérdésessé vált, egyáltalán joguk van-e nekik tárgyalni a versenyrendezésről.
A Spiegel című lap ugyanakkor vasárnapi számában azt írja, a megegyezésre egyre kisebb az esély. Mindezt pedig Ecclestone kijelentésére alapozzák: „A javaslatuk előzetes vizsgálata alapján ez sajnos gazdaságilag nehezen megvalósíthatónak tűnik, ezért a tárgyalásainkat be kell rekesztenünk.”
Bár mindez nem tűnik biztatónak a pálya szempontjából, az sem kizárt, hogy Ecclestone ezzel csupán az egykori bérlőket golyózná ki a rendezésből, s helyettük sokkal inkább a pályát tulajdonló tartomány által működtetett társaság, az NBG felé orientálódna a további egyeztetések során. Az NBG első embere ugyanis december óta az a Karl-Josef Schmidt, aki korábban Linder és Richter alkalmazottja volt.
Amennyiben nem születi egyezség a Nürburgringgel, továbbra is Hockenheim ugorhat be a helyére. Ecclestone egy korábbi nyilatkozatában utalt rá, hogy a futammal kapcsolatos végső döntésre a márciusi idénynyitó előtt feltehetően nem kerül majd sor.
http://www.motorsportal.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése