2013. január 27., vasárnap

Allison mégis marad a Lotusnál?

2013. január 27. 13:57




A Lotus technikai igazgatójáról, James Allisonról a héten olyan pletykák keltek szárnyra, miszerint távozását fontolgatja, s ezért több nagycsapattal is tárgyalásokat folytat. A legújabb hírek szerint a szakember viszont mégis Enstone-ban maradhat.
A távozásról szóló információk a német Motorsport-total-tól eredtek. A szaklap arról számolt be a héten, hogy miután a Lotus csapat nem tudott nyélbe ütni egy anyagi szempontból ígéretes szponzori megállapodást az amerikai Honeywell-csoporttal, Allison a csapat bizonytalansága miatt a távozását fontolgatja.
A technikai igazgatót állítólag a Mercedes mellett a Paddy Lowe elvesztésétől tartó McLaren és a Ferrari is szívesen látta volna soraiban. Miután azonban a Lowe-val kapcsolatos pletykák némiképp tisztázódtak, a Speedweek úgy tudja, Allison végül a maradás mellett döntött. „Lauda minden nap telefonált neki, de James szerződése betonbiztos. Nem fog távozni.” – idézi a lap a csapat egyik tagját.
Allison esetleges maradásában egyes források szerint az is közre játszhat, hogy miközben a Mercedesnél és a McLarennél csupán egy lenne a sok technikai vezető közül, a Lotusnál jelenleg a részleg kvázi legfőbb láncszeme.
Az arany-feketék egyébként hétfő este prezentálják 2013-as autójukat. Az esemény kapcsán hamarosan talán arra is fény derül, lesznek-e, s ha igen milyen változások a gárda háza táján.
http://www.motorsportal.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése