2013. január 29., kedd

A Lotus továbbfejleszti a dupla DRS-t

2013.01.28. - 22:56


A Lotus F1 Team nem tett le a passzív DDRS-ről, és kitartanak az eszköz fejlesztése mellett. James Allison szerint minden csapatnak innovatívnak kell lennie, ha az élen szeretne megmérkőzni.
boulliersilverLotus F1 Team
A Mercedes mellett még a Lotus kísérletezett tavaly a passzív DDRS-sel, de végül nem vetették be élesben. A csapat kitart az elképzelés mellett, melyek ők találtak ki, és a Mercedes a saját elképzelésével ötvözte azt.
„Itt Enstone-ban nagyon büszkék vagyunk azokra az eredményekre és mutatókra, melyek az innovatív ötletekkel kapcsolatosak”- kezdte a technikai igazgató.
„Minden csapat a rajtrács elején akar versenyezni, és ehhez szükség van ilyen ötletekre. Van egy pár olyan ötletünk erre az autóra, melyek innovatívak. Például folytatni fogjuk a passzív DDRS fejlesztését, és reméljük, hogy jó hatással lesz az eszköz, amit tavaly kezdtünk el fejleszteni. Azt akarjuk elérni, hogy ez valóban működjön számunkra 2013-ban. De még nagyon sok más dolog is van, és sok minden fogja követni őket, amik folyamatban vannak. Minden csapat, mely remekül akarja végezni a munkáját, innovatívnak kell lennie.”
Allison elmondta, hogy a sikeresnek nevezhető E20 után van bizonyos nyomás az E21 „vállain”:
„Az E20 egy hatékony versenyautónak bizonyult, így van egy bizonyos mértékű elvárás az E21-gyel szemben. Folytattuk a tervezési sémákat és témákat, és megpróbáltunk egy gyorsabb és hatékonyabb versenyautót építeni, mindezt azokra a leckékre alapozva, melyeket tavaly tanultunk. Csak akkor tudjuk meg azt, hogy mennyire voltunk sikeresek ebben, ha elmentünk versenyezni.”
„Ami a célokat és a kitűzéseket illeti, sohasem volt az a tervünk, hogy megépítjük a második vagy a harmadik leggyorsabb autót; mindig azt tűztük ki, hogy a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb autót építjük meg. Minden egyes területen javítani akarjuk az autót a tavalyihoz képest, és nagyobb fejlődést akarunk elérni tavalyhoz képest, mint az ellenfelek. Mindazonáltal a csapattulajdonos hivatalos célja az, hogy harmadikak legyünk a konstruktőrök között.”
http://www.f1-live.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése