2013. január 29., kedd

Räikkönen: A Lotus nyerhet még címeket

2013.01.28. - 23:34


Kimi Räikkönen szerint a Lotus F1 Teamben megvan a potenciál ahhoz, hogy megismételje az olyan sikereket, mint a 2005/2006-os bajnoki elsőségek. A finn bajnok jelenleg nem gondolkodik azon, hogy vajon a turbós gépeket is hajtani fogja-e a Forma-1-ben.
kimimal2Lotus F1 Team
Miután csak ma leplezték le az E21-et, és a tesztek jövő héten kezdődnek, Räikkönen szerint nincs sok értelme arról beszélni, hogy mi lehet 2013-ban.
„Feltételezem ugyanazok, mint tavaly is voltak”- mondta Räikkönen arra a kérdésre, hogy milyen célokkal vág neki a 2013-as szezonnak.
„Megpróbálunk összehozni egy jobb évet, mert ismerem a csapatot, és rendben volt az előző szezonunk. Most még túl korai lenne megmondani, hogyan fog menni, mert mehet sokkal jobban vagy sokkal rosszabbul is. Remélhetőleg jó autónk lesz, és minden rendben fog menni már az első teszttől. Utána majd abból indulunk ki, és megpróbáljuk a lehető legjobbat tenni. Még csak nem is vezettem az E21-et, így lehetetlen megmondani, hogy mi lehetséges és mi nem.”
Vajon a Lotus versenybe szállhat a legnagyobbakkal? „Remekül mentünk tavaly, de természetesen én is szeretnék előrébb lenni. A csapat és én is szeretnék a legjobb három között lenni, szóval reméljük, hogy jobbak lehetünk, de most még csak találgatunk. Nincs még válasz, és csak majdnem egy év múlva fogjuk tudni, hogy milyen is volt. Mindent meg fogunk tenni, amit csak tudunk, hogy megpróbáljunk fejlődni. De nem ígérgethetek, és nem tehetünk többet, mint azt, hogy a legjobbat tesszük, amit tudunk.”
„Nem gondolom, hogy bármi is más lenne a hozzáállásomban”- mondta a második évéről, melyet a Lotusnál kezd.
„Sokkal könnyebbnek kellene lennie; ismerem a csapatot, ismerem az autót, és már dolgoztunk együtt egy évet. Ennek köszönhetően egy kicsit könnyebbnek kellene lennie, de ahogy mondtam, nincsenek ígéretek, és nem is varázsolhatunk. A legjobbat fogom tenni, és remélhetőleg elérjük azokat az eredményeket, amiket akarunk, de elméletileg könnyebb lenne megkezdeni a második évet ezekkel az emberekkel, mivel ismerem őket és ők is engem. De csak idő fogja megmondani.”
„A cél az, hogy több versenyt nyerjünk, és harcban legyünk a címért; ez a cél, de ez nem fog könnyen menni.”
És vajon a csapat rendelkezik azzal, ami a címhez kell? „Igen, szerintem igen. Amikor együtt dolgozunk, teljesen világos számomra, hogy ők is versenyzők, és ezt láthatod a történelmükben is, mert nyertek bajnokságokat. Semmi olyasmit sem láttam az előző évben, ami azt mondaná, hogy a jövőben nem lehetséges a címszerzés. Természetesen nagyon kemény verseny megy odakint, és mindenki nyerni akar. A csapat korábban mindenkit legyőzött, és semmi sem szól amellett, hogy nem tudják megtenni ismét.”
A finn elmondta, hogy egyelőre nem gondolkodik azon, mi lesz vele 2014-ben: „Jelen pillanatban nem gondolkodok azon, hogy mi lesz az idei szezon után, de biztos vagyok benne, hogy beszélni fogunk erről az év vége előtt. Élveztem az F1-es visszatérésemet tavaly, és nincs okunk azt mondani, hogy nem kellene élveznem a 2013-as szezont is. Tudom, hogy nagy változások jönnek 2014-re a szabályok és az autók tekintetében, szóval ki mondta, hogy az nem lesz izgalmas?”
http://www.f1-live.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése