2013. január 22., kedd

2014-ben Mexikói Nagydíj a Forma-1-ben?!

Egyre biztosabb Mexikó visszatérése a Forma-1-ben, melynek mezőnye hosszú idő után újra ellátogathat a különleges helyszínre.

mexiko1Sauber
A Forma-1 mezőnye legutóbb 1992-ben versenyzett Mexikóiban. A legutóbbi futamot Nigel Mansell nyerte a Williams-Renault volánja mögött. Az elmúlt időszakban nem egy olyan hír látott napvilágot a sajtóban, miszerint Mexikó közel áll a visszatéréshez és a közeljövőben újra futamot rendezne a legnagyobb kategóriában.
Jose Abed, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mexikói képviselője a spanyol AS lapnak úgy nyilatkozott, hogy a visszatérés 2014-ben várható az Autodromo Hermanos Rodriguez pályán, Mexikóvárosban.
Bernie Ecclestone, a FOM első embere elmondta, mindez csak akkor valósulhatna meg a helyszínen, ha a pálya egy nagyobb átalakításon, frissítésen esik át.
„Van egy tervünk erre, és miután befejeztük a pályán eszközölt módosításokat, 2014-ben visszatérünk a Forma-1-be.” – erősítette meg Abed a spanyol lap hasábjain.
A mexikói képviselő egy 20 millió dolláros frissítési csomagról beszélt. A rendezési jog pedig évi 30 millió dollár körül lesz Mexikóban.
Az ország számára nagy lökést jelentett Sergio Pérez (McLaren) és Esteban Gutierrez (Sauber) versenyzői szerződése a Forma-1-ben.
2013.01.22. - 08:45
http://www.f1-live.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése