2013. január 29., kedd

Lotus yrittää yhä saada ihmelaitetta autoonsa
Lotus-tallin tekninen johtaja James Allison vahvistaa tallin työskentelevän edelleen ns. tupla-DRS-järjestelmän saamiseksi käyttökuntoon.
Lotus testasi viime kaudella useissa harjoituksissa suoranopeutta kasvattavaa laitetta, jota ei kuitenkaan nähty kilpailukäytössä.
Ne tupla-DRS-järjestelmät, joiden toiminta on riippuvainen varsinaisen DRS-takasiiven avaamisesta, kiellettiin täksi kaudeksi. Lotusta tämä sääntömuutos ei kosketa.
– Meidän laitteemme kytkeytymisen passiivinen luonne tarkoittaa, ettei sitä ole kielletty uusimmissa säännöissä, Allison vahvistaa.
– Se ei ole mikään hopealuoti, joka muuttaa autoamme, mutta se saattaa parantaa suorituskykyä osana yleistä suunnittelua, Allison sanoo tupla-DRS:n vaikutuksesta.
Uusi E21-auto on pääasiassa kehitysversio edellisvuotisesta ajokista, mutta siinä on myös jotain kokonaan uutta.
– Jotkin osat uudessa autossa on suunniteltu alusta lähtien uudestaan, kun taas toisilla alueilla olemme optimoineet parhaita paloja suunnittelufilosofiasta, jota olemme käyttäneet useilla kausilla. Etu- ja takajousitusta on muokattu huomattavasti yrittäessämme saada parempaa aerodynamiikkaa. Etusiipi on jatkoa konsepteille, joiden kanssa olemme työskennelleet vuoden 2009 sääntöjen julkistamisesta lähtien. Takasiiven kanssa olemme yrittäneet saada tyydyttävän määrän vakaata downforcea yhdistettynä maksimaaliseen määrään DRS:n potentiaalia, Allison kertoo.
http://www.mtv3.fi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése