2013. február 15., péntek

BBC: Lotus-tallissa muhi kriisi juuri ennen Räikkösen voittoa
F1-talleilla ei mene hyvin taloudellisesti, sanoo McLarenin tallipäällikkö Martin Whitmarsh BBC:lle. F1 ei ole immuuni globaalille taloustilanteelle.
Sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone sanoi äskettäin, että talleilla on uuden tulonjaon mukaan "enemmän rahaa kuin Jumalalla". Whitmarshin puheet ovat eri linjalla. Whitmarshin mukaan "11 tallista seitsemän toteuttaa selviytymisstrategiaa".
HRT-talli joutui lopettamaan taloushuoliensa takia, ja maksukuskien määrä nousee jatkuvasti. Myös Kimi Räikkösen edustamalla tallilla Lotuksella oli viime kaudella todella heikko tilanne.
BBC:n mukaan tallin mekaanikot uhkasivat Intian osakilpailun jälkeen laskea työkalunsa maahan, jos viivästyneet palkat eivät tulisi maksuun ennen seuraavaa osakilpailua Abu Dhabissa.
Lotus osallistui osakilpailuun normaalisti, ja Räikkönen tykitti Abu Dhabissa paluukautensa kruunuksi osakilpailuvoiton. Räikkönen painottikin voittonsa jälkeen useaan kertaan sitä, että saavutus oli nimenomaan tallille erityisen tärkeää ja arvokasta.
– Totta kai olen tyytyväinen. Hieno tiimille. Enemmän toivoin voittoa niille kuin itselleni. Se on varmaan niille tärkeämpi, Räikkönen sanoi MTV3:lle kisan jälkeen.
Samaan aikaan liikkui myös huhuja tallin myymisestä ja vaikka ne kiistettiinkin, iloitsi tallipäällikkö Eric Boullier sitä, miten voitto "edesauttaa talouspuolen neuvotteluja".
Nimettömänä pysyvä markkinointiasiantuntija sanoi BBC:lle, että noin puolet talleista eivät pysty toimimaan omavaraisesti nykyisellä talousmallilla.
– F1:ssä pitäisi kysyä: onko talli vakaa ilman osakkeenomistajien, jotka ovat usein sponsoreita, tukea. Jos vastaus on kyllä, bisnes on tervettä. Jos ei, tallit selviävät vain koska omistajat pitävät ne hengissä. Jos kuluja vähennettäisiin, kaikki tallit olisivat vakaita, F1-maailmaa tunteva asiantuntija sanoi BBC:lle.
– F1:n pitäisi tähdätä rakenteeseen, joka tavoittelee lajin, kilpailun ja fanien hyvää.

 http://www.mtv3.fi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése